top of page
Casa Trifoglio - Montelparo - Le Marche

De Streek - Le Marche

Le Marche, combinatie van het mooiste van zowel Toscane en Umbrië

 

Le Marche bevinden zich in midden-Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. Le Marche staan synoniem voor echte Italiaanse gastvrijheid (nog weinig toerisme), een overheerlijke keuken, oneindig glooiende heuvels met pittoreske middeleeuwse dorpjes.

Vergeleken met andere regio’s vind je in Le Marche een wat meer onontdekte, pure Italiaanse sfeer.

Door haar unieke ligging en landschap, met zowel hoge bergen, hoogvlaktes, zachte heuvels, strand en zee, kan u in deze regio werkelijk terecht voor alle vormen van vakantie. Houdt u van rust en natuur dan kan u zalig genieten van wandelroutes, trektochten in verschillende nationale parken in de buurt (Monte Conero, Monte Sibillini, ...).

Het hoogste punt in de regio is de Monte Vettore met een hoogte van 2476 meter, gelegen in de provincie Ascoli Pecino. Vanwaar je ook kijkt vanuit 'Casa Trifoglio', je kijk steeds uit op de Monte Vettore die onderdeel is van het Monte Sibillini gebergte. Het landschap tussen dit nationale park en de kust is hierdoor heuvelachtig

Voor de liefhebber van geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur is er in de regio rond “Casa Trifoglio” een rijke waaier aan mogelijkheden. Met Grottammare, Moresco, Servigliano,Montefiore dell'Aso, Montedinove  en Offida bevinden zich al 5 van "i borghi più belli d'Italia" (mooiste dorpen van Italië) in de nabije omgeving. Daarnaast kan je in openlucht een opera bijwonen in het Sferisterio in Macerata, het bedevaartsoord Loreto bezoeken, renaissance stad Urbino ,  ...

Voor wie op zoek is naar sport en ontspanning komt de sportieve fietser uitstekend aan zijn trekken met aardig wat nijdige klimmetjes en “strade bianche” of kan de mountainbiker terecht op de flanken van o.a. de Monte Conero. Als motorrijder (scooterrijder) kan u zich eens uitleven op de glooiende hellingen, bijhorende bochten en genieten van unieke vergezichten tijdens het touren in de regio.


Wie houdt van zon, zee en water biedt de kustlijn vele mogelijkheden.

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang en bestaat uit zand- en kiezelstranden. De kustlijn wordt op twee plaatsen woest onderbroken door de rotsen; Monte Conero ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona, en door Monte San Bartolo ten noorden van Pesaro.
 

Het dichtste strand is Pedaso (+/- 30min) van 'Casa Trofoglio', maar de zandstranden van Grottammare en San Benedetto del Tronto zijn eveneens vlot bereikbaar met de wagen.

bottom of page